Fostul militar francez căutat în Dordogne, Terry Dupin, în vârstă de 29 de ani, a fost ”neutralizat” luni, după o urmărire de 36 de ore, la Lardin-Saint-Lazare, a anunţat ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumsc jandarmilor şi mai ales GIGN pentru acţiunea lor hotărâtoare, dar şi tuturor serviciilor statului mobilizate”, a anunţat ministrul într-un mesaj postat pe Twitter.

Urmărirea a fost lansată duminică, în vederea prinderii acestui fost militar, puternic înarmat.

Niciun militar nu a fost rănit în operaţiune, coordonată de către Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei Naţionale franceze (GIGN).

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, era căutat după ce a deschis focul împotriva unor jandarmi chemaţi să intervină la violenţe familiale, în Lardin-Saint-Lazare, un sat situat la aproximativ zece kilometri de Brive.

Un apel la martori, cu fotografia fugarului, a fost difuzat luni de Jandarmeria franceză, care să le permită anchetatorilor să obţină noi informaţii despre fugar.

Terry Dupin, născut în 1992, la Rosny-sous-Bois, era  prezentat drept un bărbat atletic, de tip caucazian, cu barbă.

Potrivit prefectului din Dordogne, Frédéric Perissat, Terry Dupin a fost ”tănit într-un tir de ripostă”.

Tânărul se află ”pe mâna serviciilor de luptă împotriva incendiilor şi salvare, care-l îngrijesc medical”, a precizat prefectul într-o conferinţă de presă.

La arestare sa, el a ”deschis focul în mai multe rânduri asupra unor oameni din GIGN”, a precizat generalul Pétillot, comandantul Jandarmeriei regionale din Nouvelle Aquitaine.

”El se afla în continuare într-o logică sinucigaşă”, la ”marginea” zonei de căutare, a anunţat el.

Tânărul a fost rănit ”grav”, a precizat generalul.

GIGN din Toulouse şi Satory, în regiunea pariziană, peste 300 de jandarmi şi echipe cu câini, susţinuţi de cel puţin şapte vehicule blindate şi şapte elicoptere au încercat să-l prindă pe Terry Dupin, care s-a refugiat într-o zonă pietroasă şi împădurită, în care accesul este dificil, de aproximativ patru kilometri pătraţi.

Fostul militar, care a făcut parte din Regimentul de Infantierie din Brive în perioada 2011-2016, era înarmat cu o carabină de vânătoare de tip Winchester de calibrul 30-30, pe care a folosit-o în mai multe rânduri în fuga sa de forţele de ordine, avariind grav vehicule ale jandarmeriei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, tâînărul - condamnat în patru rânduri cu privire la violenţe conjugale împotriva fostei sale partenere, mama a trei copii ai cuplului - s-a dus la domiciliul acesteia din urmă. El a agresat-o pe femeie şi a tras asupra noului partener al acesteia, fără să-l atingă, după care a fugit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.