Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuat, pentru cea mai mare parte a ţării, până marţi seară. În Tulcea şi în zona costieră a judeţului Constanţa este cod portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meteorologii au actualizat, luni, informarea de instabilitate atmosferică şi au emis două avertizări – una cod galben şi una cod portocaliu.

De luni, ora 12:00, până marţi, ora 21:00, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40...50 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu pentru judeţul Tulcea şi zona costieră a judeţului Constanţa

”În judeţul Tulcea şi în zona costieră a judeţului Constanţa va ploua abundent şi se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 50...70 l/mp”, a transmia ANM.

Informarea de vreme rea este valabilă în întreaga ţară, până miercuri dimineaţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.