Un pui de urs în vârstă de aproximativ patru luni a fost găsit, duminică, pe marginea unui drum naţional din judeţul Argeş. În urma unui apel primit la 112, jandarmii au intervenit şi au solicitat intervenţia altor instituţii, iar animalul rănit a fost preluat, va fi îngrijit şi eliberat în mediul său natural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş, jandarmii de la Postul Montan Arefu au intervenit, în urma unui apel la 112,  pe drumul naţional 7C în zona Piscul Negru pentru salvarea unui pui de urs care se afla pe marginea şoselei şi care nu mişca. 
 
"După ce au ajuns la locul indicat de către apelant, au identificat puiul de urs şi au solicitat prezenţa paznicului de vânătoare şi a unui reprezentant D.S.V.S.A. Argeş pentru a analiza starea de sănătate a animalului. Întrucât s-a constatat că prezenta fracturi la picioarele din spate, cel mai probabil ca urmare a unei căzături de pe versant, a fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeş unde va fi predat reprezentanţilor Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit”, informează Jandarmeria Argeş.  
 
Conform sursei citate, în momentul în care starea de sănătate îi va permite, puiul de urs va fi eliberat în mediul său natural.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.