Bărbatul găsit decedat în maşina care a explodat şi care apoi a fost cuprinsă de flăcări, în municipiul Arad, este Ioan Crişan, acesta fiind un prosper om de afaceri care deţinea una din puţinele ferme de somn african din Europa de Est. El a fost socrul deputatului liberal Sergiu Bilcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit presei locale, omul de afaceri Ioan Crişan este cel al cărui trup a fost găsit carbonizat în maşina care a explodat în Arad. Bărbatul ar fi fost într-un local din municipiu să bea o cafea, iar când s-a urcat în maşină să plece, aceasta a explodat, apoi a fost cuprinsă de flăcări.
 
Crişan era, potrivit presei locale, un prosper om de afaceri din Arad, care avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Ferma a fost amenajată în apropierea unei foste fabrici de cânepă, situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.
 
Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.
 
Bărbatul a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exportă şi somn african.
 
Ioan Crişan a fost şi socrul deputatului PNL Sergiu Bilcea.
 
Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate. 
 
Anchetatorii nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri.
 
"Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta", au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române.
 
Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.