Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă, vineri seară, că ”FMI nu va supraveghea reformele finanţate din PNRR”, întrucât Fondul MInetar INternaţional ”nu va avea nimic de căutat în relaţia contractuală dintre statele membre şi Comisia Europeană”. Vicepremierul apreciază că PNRR este ”echilibrat” şi a reiterat idea că va fi depus la Comisia Europeană în 31 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Planul (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n.r) este unul echilibrat, îl vom prezenta oficial Comisiei Europene pe 31 mai. Deoarece în spaţiul public au apărut mai multe informaţii false în ultima perioadă - în unele cazuri chiar rău intenţionate - cred că este important să subliniem că FMI nu va supraveghea reformele finanţate din PNRR, FMI nu are şi nu va avea nimic de căutat în această ecuaţie, în relaţia contractuală dintre statele membre şi Comisia Europeană”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Vicepremierul a mai precizat că  ”România nu va fi singura şi nu ultima ţară care va depune Planul de Redresare şi Rezilienţă în această perioadă, şi alte 8-9 state membre au ales sfârşitul lunii mai pentru acest demers”.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.