Cea de-a 94-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022, data iniţial anunţată fiind 27 februarie, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţată la prestigiosul Dolby Theatre din Hollywood, eligibilitatea premiilor va reveni la formatul său standard. 

Pentru ca o producţie să se califice la categoria "cel mai bun film" va trebui să fie lansată între 1 martie şi 31 decembrie 2020. 

Din cauza pandemiei de Covid-19, Academia americană de film a făcut schimbări de eligibilitate anul trecut, extinzând-o până la 28 februarie 2021, filme precum "Judas and the Black Messiah" şi "The United States vs. Billie Holiday" putând profita de acest lucru. 

Academia Americană de Film (AMPAS), care acordă anual premiile Oscar, a anunţat că numărul celor invitaţi în for în 2021 va fi redus aproape la jumătate faţă de ultimul an.

După mai mulţi ani în care numărul cineaştilor incluşi în for a crescut semnificativ, pentru a extinde diversitatea rasială, etnică şi de gen în rândul membrilor săi, miercuri AMPAS a precizat că anul acesta va reduce mult numărul celor invitaţi să fie membri, la aproximativ jumătate faţă de anii anteriori.

„Nomadland”, regizat de Chloe Zhao, a câştigat principalele trofee Oscar la gala de anul acesta. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.