Candidaturile pentru funcţia de procuror european delegat în România pot fi depuse până în 27 iunie, iar dosarele vor fi analizate de Comisia de selecţie. Interviurile sunt programate pentru perioada 7-9 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi pot depune candidaturile până la data de 27 iunie 2021, inclusiv. Colegiul EPPO şi-a dat acordul încă din data de 10 februarie pentru 6 procurori europeni delegaţi, propuşi de Ministerul Justiţiei, din totalul de 15", a transmis, joi, Ministerul Justiţiei.

Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecţie, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Interviul va avea loc în perioada 7-9 iulie, reprezentanţii ministerului precizând însă că perioada poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a interviului.

"Evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională. La finalizarea interviurilor, Comisia de selecţie va selecta candidaţii pentru ocuparea celor 9 posturi de procurori europeni delegaţi", a arătat sursa citată.

Ministerul Justiţiei a anunţat, în 29 ianuarie, că au fost selectaţi şase candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România, fiind vorba despre Dana-Manuela Ana, Dana-Cristina Bunea, Camelia-Elena Grecu, Constantin Irina, Florin Bogdan Munteanu şi Jean-Nicolae Uncheşelu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.