Prim-ministrul nord-irlandez Arlene Foster a primit despăgubiri în valoare de 125.000 de lire sterline în procesul intentat pentru calomnie prezentatorului de televiziune dr. Christian Jessen, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jessen a scris în decembrie 2019, pe Twitter, fără să prezinte dovezi, că Foster are o relaţie extraconjugală. Postarea a fost ştearsă abia pe 7 ianuarie 2020.

Un judecător de la Înalta Curte din Belfast a spus că este „o calomnie scandaloasă” care a fost „defăimătoare în mod grosolan”.

Judecătorul a spus că mesajul de pe Twitter a atacat „integritatea doamnei Foster la nivel fundamental” şi a implicat „terfelirea într-un mod public” a celei mai importante relaţii din viaţa ei.

„Să susţii că o femeie care e căsătorită de 25 de ani şi jumătate şi e mamă a trei copii, care este o creştină dedicată şi este recunoscută ca atare şi care a făcut declaraţii public lăudând importanţa şi sacralitatea căsătoriei, este adulteră, ipocrită şi homofobă este o calomnie foarte gravă”, a spus judecătorul.

El a decis ca Jessen, cunoscut ca prezentatori al programului „Embarrasing Bodies” de la Channel Four, să plătească daune de 125.000 de lire sterline şi cheltuielile de judecată ale lui Foster.

Judecătorul a mai subliniat faptul că Jessen nu a dat curs avertismentelor avocatului lui Foster, transmise pe Twitter, iar mesajul ofensator a rămas timp de două săptămâni pe contul urmărit de 311.000 de utilizatori Twitter.

„Mesajul a fost apreciat de aproximativ 3.500 de ori şi a fost partajat de 517 ori”, a mai spus el.

La o audiere anterioară, Foster a spus că s-a simţit umilită de zvonul nefondat care i-a „terfelit” mariajul de 25 de ani.

Foster va ceda vineri conducerea Partidului Democrat Unionist (DUP), dar şi funcţia de prim-minnistru, la finalul lunii iunie, după cum a anunţat în aprilie, în urma presiunilor venite din partea colegilor ei.

Ea a condus partidul din decembrie 2015 şi a fost numită prim-ministru al Irlandei de Nord luna următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.