Primarul din Focşani, Cristi Misăilă, afirmă că precizările transmise de Ministerul Finanţelor în legătură cu invalidarea bugetului municipiului reprezintă "o manipulare de cea mai joasă speţă", susţinând că au fost făcute la "presiunile politice" ale deputatului PNL de Vrancea Ion Ştefan, fost ministru al Dezvoltării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt profund dezamăgit să constat că Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Alexandru Nazare, dezinformează şi minte în favoarea a două filiale de partid, respectiv PNL Focşani şi USR Focşani (...) Menţionez faptul că în data de 10 mai 2021 a fost votat bugetul Municipiului Focşani cu o serie de amendamente din partea consilerilor PNL-USR PLUS, buget în urma căruia au rezultat la anumite capitole sume negative, ca urmare a faptului că până la data de 10 mai 2021 fuseseră făcute unele cheltuieli, conform prevederilor legale în vigoare. Aceste amendamente, care au generat sume negative la anumite capitole bugetare, încalcă prevederile Legii Finanţelor Publice Locale, care menţionează faptul că un capitol bugetar trebuie să fie egal sau mai mare ca zero", a transmis, miercuri, Cristi Misăilă, într-un comunicat de presă.

Primarul susţine că, având în vedere bugetul adoptat în forma sa finală, funcţionarii Primăriei Focşani au încercat să introducă prevederile bugetare aprobate prin amendamente de către consilierii locali PNL-URS PLUS în sistemul Forexebug, cel care a invalidat bugetul general al Municipiului Focşani.

"Afirmaţiile Ministerului Finanţelor sunt mincinoase şi au ca scop manipularea opiniei publice", mai transmite Misăila.

Conform primarului Focsaniului, funcţionarii din cadrul Primăriei introduc de ani de zile astfel de date şi nu au făcut niciodată astfel de erori: "Este evident că focşăneanul Alexandru Nazare a răspuns unei comenzi politice a deputatului Ion Ştefan, mai ales că preşedinte de şedinţă atunci când s-a votat bugetul respectiv a fost chiar domnişoara pe care acesta a împrumutat-o cu 1,4 milioane lei pentru a candida la alegerile europarlamentare din 2019. Acesta este adevărata poveste în care PNL a târât astăzi Ministerul Finanţelor pentru a masca printr-o "fumigenă" mediatică modul în care îşi bat joc consilierii PNL-USR PLUS de cetăţenii unui oraş european, în 2021! Acesta este modul prin care cei care ne guvernează astăzi speră să scape de responsabilitatea politică a propriilor lor fapte, apelând la instituţii centrale, care să "albească" acţiunile iresponsabile ale consilierilor PNL-USR PLUS îndreptate împotriva propriilor cetăţeni!"

Totodată, Misăilă lansează invitaţia responsabililor ANAF de a acorda asistenţă angajaţilor municipalitătii: "Lansez invitaţia publică responsabililor din Ministerul Finanţelor sau din ANAF Vrancea să ne acorde acea asistenţă de care vorbesc pentru a vedea dacă domniile lor pot remedia erorile existente şi pot introduce în sistem forma actuală (propusă şi votată de PNL-USR PLUS) a bugetului general al Municipiului Focşani în vederea validării acestuia (…) Dacă se grăbesc, au timp să ajungă şi astăzi la Primăria Municipiului Focşani, să ne arate cât de capabili sunt domniile lor... bineînţeles în cazul în care deputatul Ion Ştefan, zis Grindă, îi dă voie lui Nazare".

Ministerul Finanţelor precizează că invalidarea bugetului local al municipiului Focşani s-a produs din cauza erorilor făcute de către ordonatorul de credit la întocmirea şi introducerea acestuia în Sistemul informatic al ministerului.

Bugetul local al municipiului Focşani, cu amendamentele propuse de PNL-USR, a fost declarat invalid de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea, a anunţat, marţi, primarul Cristi Misăilă. Invalidarea vine după ce în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.