Preşedintele american Joe Biden urmează să-l nominalizeze pe Thomas Nides, un diplomat cu experienţă, care a deţinut posturi la nivel înalt în sectorul financiar, în postul de ambasador al Statelor Unite în Israel, declară miercuri surse apropiate dosarului pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Biden, instalată la putere în ianuarie, este criticată din cauză că nu a asigurat o reprezentare la cel mai înalt nivel în Israel în timpul conflictului armat al statului evreu cu mişcatrea palestiniană Hamas.

În urma acestor critici, Casa Albă a făcut din acest dosar o prioritate.

Reuters scrie că nu ştie dacă Joe Biden urmează să anunţe el însuşi nominalizarea lui Thomas Nides.

Însă o sursă apropiată dosarului declară că nominalizarea urmează să fie anunţată în mod oficial ”foarte curând”.

Contactată de Reuters, Casa Albă a refuzat să comenteze.

Thomas Nides, în prezent membru al echipei care conduce Banca Morgan Stanley, a fost adjunctul secretarului de Stat însărcinat cu gestionarea resurselor în preşedinţia lui Barack Obama.

Principalul său rival la postul de ambasador în Israel era Robert Wexler, un fost ales în Congres şi un bun cunoscător al Orientului Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.