Vicepremierul Kelemen Hunor anunţă că România va depune oficial luni PNRR la Comisia Europeană şi consideră că este un plan bun care trebuie susţinut de toată lumea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a vorbit, marţi seară, la TVR, despre PNRR şi dezbaterea acestuia în Parlament: ”De la bun, noi, în coaliţie, am spus că vom veni în Parlament înainte de ratificare, deci nu e că a insistat Bruxelles-ul sau a insistat cineva, asta a fost din ianuarie discuţia, dar am vrut să avem cu ce să venim în Parlament”.

Kelemen Hunor a afirmat că premierul Florin Cîţu va prezenta PNRR în Parlament miercuri, după care urmează votul pe Proiectul de Lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

”Mâine trebuie să ratificăm, ăsta este un lucru important, înainte de 1 iunie să apară şi în Monitorul Oficial. Dacă toate statele ratifică până în 31 mai, atunci deja se poate lua împrumutul începând din 1 iulie şi este important, fiindcă deja sunt state care aşteaptă finanţare din acest plan", a mai declarat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a afirmat că este un plan bun care trebuie susţinut de toată lumea.

"Este un plan care trebuie susţinut de toată lumea, care necesită şi nişte reforme, fiindcă vorbim de două componente - sunt granturile şi sunt împrumuturile (...) Au fost multe, multe discuţii, începând din ianuarie, până mâine, poimâine şi până luni, când va trimite România oficial, că până acum nu a fost depus oficial acest plan, nu era o chestie foarte urgentă, pentru că am stabilit de la bun început că depunem în mai", a afirmat Kelemen Hunor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.