Ministerul Culturii, prin Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova şi Biblioteca Naţională Bucureşti, se implică în două maratoane de vaccinare ce vor începe vineri, 28 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a transmis marţi: „Vaccinarea este singura soluţie de a ne întoarce la viaţa normală, la posibilitatea de a avea spectacole fără restricţii şi de a ne bucura de întâlnirile cu prietenii sau familia, fără stresul îmbolnăvirii. Doar împreună învingem pandemia şi mă bucur că instituţiile din subordinea Ministerului Culturii s-a alăturat iniţiativei de a derula maratoane de vaccinare. Felicit pe toţi cei implicaţi şi le doresc succes”.

La Craiova, Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi Primăria Municipiului Craiova organizează maratonul vaccinării în foaierul teatrului, în intervalul orar 10:00-00:00, de vineri şi până marţi, 1 iunie (inclusiv). Tipul vaccinului administrat este Pfizer/ BioNTech, iar rapelul se va putea face tot în incinta Teatrului Naţional Craiova, în perioada 18-22 iunie.

Persoanele vaccinate la Craiova, pe 28 mai 2021, vor primi în limita locurilor, o invitaţie de două persoane la „Călătoria lui Dante”, recital susţinut de maestrul Emil Boroghină în aceeaşi seară, de la ora 19:00. De asemenea, toate persoanele vaccinate la centrul de vaccinare amenajat la Teatrul Naţional Craiova au posibilitatea să participe la extragerea pentru unul din cele zece abonamente, valabile în stagiunea 2021-2022 a TNC.

La Bucureşti, maratonul vaccinării este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” la Biblioteca Naţională din Bucureşti şi se va derula 24 ore din 24, începând de vineri, 28 mai, ora 16:00, şi până luni dimineaţa, 31 mai, ora 08:00.

Cea de-a doua ediţie se adresează atât persoanelor care au făcut prima doză în primul maraton (7 mai - 10 mai), cât şi celor care doresc să facă acum prima doză.

O noutate este faptul că la Biblioteca Naţională din Bucureşti, numărul cabinetelor de vaccinare a fost suplimentat cu cinci, totalul acestora fiind 15.

Maratonul bucureştean include şi Sala Palatului, unde vor fi amenajate 35 de fluxuri de vaccinare, în total fiind 50 de fluxuri de vaccinare în acest weekend, în Capitală. O altă noutate adusă de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

La prima etapă a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

Şi de data aceasta, la BNaR vor fi momente artistice asigurate de Ministerul Culturii prin Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Muzical Ambasadorii şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

Ministerul Culturii se implică la Iaşi, prin Complexul Muzeal Naţional „Moldova”, şi în deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, realizat cu implicarea Consiliului Judeţean Iaşi, a Instituţiei Prefectului Judeţul Iaşi şi a Primăriei Iaşi. Astfel, începând din 26 mai, ora 15:00, persoanele care doresc să se imunizeze pot veni cu maşina personală sau cu un taxi în parcarea Palatului Culturii, unde vor funcţiona două fluxuri de vaccinare. Parcarea poate fi folosită în acest sens, timp de două ore, fără a se achita taxa aferentă, iar primele 100 de persoane vaccinate vor primi bilete gratuite la cele patru muzee naţionale din Palatul Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.