Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au găsit într-un depozit, în urma cercetărilor făcute într-un dosar de contrabandă, 23 de tone de gaz floururat cu efect de seră, deţinute fără drept de o societate comercială. Substanţa toxică a fost confiscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna aprilie a.c., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei au declanşat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, existând presupunerea rezonabilă că reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi introdus fără drept substanţe toxice (gaz florurat cu efect de seră) şi ar fi descărcat aceste mărfuri aflate în tranzit vamal în alte locuri decât cele menţionate în documentele de transport", a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat în trafic, luni, un TIR care se deplasa pe Autostrada Soarelui şi din care ulterior s-a descărcat marfă într-un depozit din Sectorul 4, contrar locului de destinaţie înscris pe documentele justificative.

Poliţiştii au stabili că din TIR au fost descărcate 12.850 de kilograme de gaz floururat,  în interiorul depozitului fiind descoperite şi 1.000 de butelii de 10 kilograme conţinând acelaşi tip de gaz.

Întreaga cantitate de substanţe toxice şi mijlocul de transport au fost ridicate pentru cercetări.

Ancheta în acest caz continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Poliţiei de Frontieră Română, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi şi a Direcţiei Generale a Vămilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.