Premierul Florin Cîţu anunţă că a cerut, luni, prefecţilor un efort suplmentar pentru a accelera campania de vaccinare şi pentru a elimina diferenţele mari dintre judeţe. În plus, premierul cere ca vaccinul să fie dus cât mai aproape de oameni, mai ales în zonele rurale. Florin Cîţu a anunţat un nou concept - oraşul vaccinează satul – echipe mobile de la oraş urmând a merge în mediul rural pentru a vaccina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cerut prefecţilor să facem un efort suplimentar pentru a accelera campania de vaccinare. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinaţi în număr cât mai mare. Este important să continuăm ceea ce a mers bine, respectiv organizarea de maratoane de vaccinare în oraşe şi municipii. De asemenea, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni, mai ales în zonele rurale”, a scris, luni, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Acesta a reiterat idea că vaccinul este şi va rămâne gratuit şi disponibil tuturor oamenilor.

”Nu există nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Din contră, deja am făcut comenzi de vaccinuri pentru a continua campania de imunizare în toamnă şi anul viitor, având în vedere că nu ştim exact cum va evolua pandemia”, a mai scris Cîţu.

Premierul a precizat că a atras atenţa prefecţilor că sunt diferenţe prea mari între judeţe, în cee ace priveşte rata de vaccinare.

”Judeţele din sudul României şi cele din nord-est trebuie să facă mai mult. Am insistat să deschidem cât mai multe centre de vaccinare în aeroporturi şi în punctele de frontieră, mai ales centre cu vaccin Johnson&Johnson, pentru românii care intră sau pleacă din ţară şi optează să se vaccineze cu o doză. Şi venim cu mai multe soluţii, mai ales pentru mediul rural”, a mai scris premierul.

Acesta a anunţat că preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a propus mai multe variante: maratoane ale vaccinării în mediul rural, să se unească mai multe comune unde nu sunt centre de vaccinare deschise, pentru a face un maraton.

”Venim cu un nou concept: ”Oraşul vaccinează satul”. Concret, echipe mobile de la oraş care vor merge în mediul rural pentru a vaccina, dar este nevoie de sprijinul liderilor locali aici. La fel, trebuie o implicare mai mare a medicilor de familie. Sunt judeţe în care nu este suficient personal pentru a vaccina. Pentru comunităţile mici, persoanele care au credibilitate în comunitatea locală trebuie să susţină cât mai mult campania de vaccinare, pentru a convinge cetăţenii să se vaccineze. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a învinge pandemia”, a încheiat premierul.

Florin Cîţu a avut, luni, o videoconferinţă cu prefecţii pe tema campaniei de vaccinare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.