Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast vrea să îşi majoreze capitalul social cu 43,57 milioane lei, de la valoarea actuală de 174,32 milioane lei, la valoarea de 217,9 milioane lei, pentru susţinerea activităţii curente a societăţii. Compania vrea totodată să distribuie dividende parţiale, în valoare totală de 226,61 milioane lei, dividendul parţial brut/acţiune propus fiind de 0,13 lei. Propunerile se află pe ordinea de zi a şedinţei a Adunării Generale a Acţionarilor din 25 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aprobarea repartizării profitului net aferent situaţiilor financiare individuale interimare ale Teraplast SA pentru perioada de trei luni încheiată la data de 31 martie 2021, în sumă de 283,89 milioane lei, după cum urmează: -Distribuire de dividende parţiale, în valoare totală de 226,61 milioane lei, dividendul parţial brut/acţiune propus fiind de 0,13 lei; -Repartizarea sumei de 43,57 milioane lei în vederea majorării capitalului social; -Rezerva legală: 13,7 milioane lei", arată convocatorul.

Data propusă pentru plata dividendelor este 22 iulie 2021.

"Aprobarea majorării capitalului social cu suma de 43,57 milioane lei, de la valoarea actuală de 174,32 milioane lei, la valoarea de 217,9 milioane lei, prin emisiunea a 435,79 milioane acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune, precum şi stabilirea unui preţ în valoare de 0,44 lei pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor la întregul inferior, conform prevederilor legale în vigoare. Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea sumei de 43,57 milioane lei, din profitul perioadei 1 ianuarie 2021 - 31 martie 2021. Acţiunile nou emise nu vor modifica cotele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor acţionarilor societăţii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare. Majorarea de capital se va realiza pentru sustinerea activităţii curente a societăţii. Fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor Societăţii la data de înregistrare i se va aloca 1 acţiune gratuită la 4 acţiuni deţinute", mai arată convocatorul.

La finalul lunii februarie, grupul a anunţat finalizarea vânzării diviziei de produse din oţel către Kingspan. Consiliul de Administraţie anunţa atunci ca, din preţul încasat, 226,6 milioane de lei să fie distribuite sub formă de dividend special, iar în toamnă să fie acordată o acţiune gratuită la 4 acţiuni deţinute în cadrul majorării de capital social cu 43,6 milioane de lei.

Grupul TeraPlast a anunţat o creştere cu 28% a cifrei de afaceri în primul trimestru al anului, la 108 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut de 33 de ori, la 200,64 milioane lei. Creşterea rezultatului net se datorează vânzării diviziei de produse din oţel către grupul irlandez Kingspan Group.

Pentru întreg anul 2021, bugetul Grupului TeraPlast este construit pe o cifră de afaceri de 636,2 milioane de lei şi o EBITDA de 89,1 milioane de lei.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. 

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell. 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.