Şeful agenţiei pentru securitare cibernetică din Germania, Arne Schoenbohm, a declarat, sâmbătă, că spitalele din ţară ar putea fi expuse unui risc sporit de atacuri din partea hackerilor, după două atacuri digitale împotriva serviciului irlandez de sănătate şi a unei conducte majore de carburant din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul serviciului de sănătate din Germania a închis vinerea trecută sistemele IT, pentru a le proteja de un atac  de tip ransomware ”semnificativ”, afectând serviciile de diagnosticare, perturbând testările pentru Covid-19 şi obligând la anularea multor programări.

Clinicile germane au fost vizate de o serie de atacuri cibernetice în ultimii cinci ani, iar Arne Schoenbohm, preşedintele agenţiei federale de securitate cibernetică BSI, a declarat pentru ziarul Zeit Online că vede ”un pericol mai mare la spitale”.

La începutul lunii mai, reţeaua americană de conducte pentru carburanţi a companiei americane Colonial Pipeline, cu o lungime dede 5.500 de mile a fost închisă. după unul dintre cele mai perturbatoare atacuri cibernetice înregistrate vreodată, blocând livrarea către coasta de est a Statelor Unite a milioane de barili de benzină, motorină şi combustibil pentru avioane

Schoenbohm a spus că multe companii germane au un risc crescut de a fi vizate de hackeri din cauza muncii la distanţă în timpul pandemiei COVID-19.

"Multe companii au fost nevoite să permită rapid ca activităţile să se desfăşoare de la domiciliu", a spus el, adăugând că, drept rezultat, multe dintre sistemele lor IT au fost vulnerabile la atacuri cibernetice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.