Unitatea mobilă de Terapie Intensivă instalată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a fost transformată în secţie ATI non-COVID, pe fondul scăderii numărului cazurilor grave de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu a anunţat sâmbătă că după igienizare, sterilizare şi realizarea mentenanţei, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea spitalului de Boli Infecţioase, care funcţionează într-un TIR, a fost transformată în secţie Terapie Intensivă non-COVID.

El a explicat că acest lucru a fost posibil pe fondul scăderii numărului de cazuri grave de coronavirus care ajung la spitalul ieşean.

„Am început deja activitatea în unitatea non-COVID, iar în momentul de faţă îngrijim în continuare pacienţi Covid pozitivi, dar am deschis porţile şi pacienţilor cu alte patologii infecto-contagioase. Spitalul funcţionează acum cu două terapii intensive, una Covid, iar cealaltă non-COVID”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Acesta a mai spus că sâmbătă sunt internaţi nouă pacienţi în unitatea ATI COVID, iar patru la unitatea ATI non-COVID.

„Există o scădere semnificativă a numărului de pacienţi COVID, iar evoluţia este îmbucurătoare. Avem 140 de paturi libere în spital şi am decis deschiderea graduală a secţiilor şi pentru pacienţii non-COVID", a mai spus managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.