Premierul Florin Cîţu a afirmat că şi-a propus reforma companiilor statului, reducerea risipei, eliminarea furtului din banul public, precizând că România va avea o lege a salarizării care va lega performanţa de venit şi o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15, menţionând că aceste lucruri sunt cuprinse în PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ce pregăteşte Guvernul pentru eliminarea distorsiunilor pe impozit, pe venit, profit şi proprietăţi, conform unui act apărut în presă. „Acolo scria excesiv, era vorba de motivaţii excesive. Pentru a şti exact la ce ne referim trebuie să facem o analiză să identificăm care sunt excesivee, aceşti stimuli care sunt peste medie şi apoi vom lua o decizie, acolo punem direcţia în care vrea să meargă această economie”, a precizat premierul. El a explicat că şi-a asumat reforma companiilor de stat, reducerea risipei şi eliminarea furtului din banul public. „Nu e nimic nou. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscala bugetară în Planul de Convergenţă şi sunt şi în PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public şi mi le voi asuma de fiecare dată. Dacă înţelegem sau dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană trebuie să facem aceste reforme. Nu le facem că ne spune o instituţie internaţională sau alta, le facem pentru că aşa este bine pentru România”, a transmis Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.