Un pui de urs de doar trei luni, găsit de proprietarii unei pensiuni în curtea lor, a fost preluat de angajaţi ai Ocolului Silvic Mălini (judeţul Suceava). care il îngrijesc până când puiul va fi preluat de Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 

”Un pui de urs a fost preluat temporar şi este îngrijit de colegii noştri de la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor şi au chemat în ajutor colegii noştri de la Ocolul Silvic Mălini”, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Direcţiei Silvice Suceava.
Aceştia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs şi l-au transportat la sediul ocolului.
De asemenea, au anunţat imediat specialiştii Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, iar între timp hrănesc şi au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din judeţul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa.
Mai târziu, ursul va fi eliberat în pădure.
Tot săptămâna aceasta, un pui de urs de aproximativ trei luni a fost găsit în zona Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.