Platforma imobiliară Casta, din grupul Neogen, a anunţat vineri că achiziţionează site-ul de anunţuri imobiliare gratuite Magazinul de Case, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen, preia site-ul de anunţuri imobiliare gratuite Magazinul de Case, ca parte a strategiei de dezvoltare pe plan local. Astfel, Casta se extinde în Bucureşti şi intră în 5 noi oraşe din ţară - Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Arad, oferind o soluţie integrată pentru vânzarea unui apartament, asistată de agenţi imobiliari care pot astfel să-şi dezvolte activitatea şi să-şi suplimenteze veniturile. Proprietarii publică gratuit anunţurile de vânzare în platformă, iar Casta şi partenerii oferă sprijin pe tot parcursul procesului de vânzare", arată Casta.

Prin integrarea cu Magazinul de Case, Casta îşi extinde portofoliul cu scopul de a oferi tot mai multe soluţii celor care vor să vândă sau să cumpere un apartament, dar şi profesioniştilor din domeniul imobiliarelor. Astfel, Casta completează serviciul InstaBuy, lansat în toamna anului trecut, prin care proprietarii de apartamente au o soluţie rapidă, sigură şi confortabilă de a-şi vinde imobilul într-un timp record cu serviciul iList dezvoltat de Magazinul de Case, prin care promovează anunţurile de vânzare şi susţine profesionisţii din imobiliare să contribuie la procesul de vânzare.

Practic, vânzătorii de imobile postează anunţul lor în platformă, iar agenţii imobiliari confirmaţi de Casta preiau anuntul şi contactează vânzătorul atunci când găsesc un posibil cumpărător, economisind astfel timpul proprietarilor pentru vizite zilnice şi zeci de telefoane. În acelaşi timp, pentru cei care caută să cumpere un apartament, cei de la Casta se ocupă să selecteze şi să trimită oferte specifice fiecărei căutări în parte.

„Aducem împreună profesioniştii în imobiliare cu vânzătorii şi cumpărătorii de locuinţe, venind astfel în întâmpinarea nevoilor lor prin eficientizarea procesului de vânzare sau de achiziţie. Practic, oferim clienţilor Casta soluţii complete pentru vânzarea sau găsirea apartamentului ideal, inclusiv facilitarea accesului la finanţare într-un timp foarte scurt. Chiar şi în această perioadă în continuare sub influenţa efectelor pandemiei de Covid-19, serviciile pe care le oferim s-au dovedit o soluţie accesibilă şi eficientă pentru proprietarii actuali sau viitori ai unei case şi o metodă de dezvoltare pentru parteneri”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta.      

Colaborarea Casta cu agenţii imobiliari le asigură acestora accesul la toate proprietăţile din platformă cu comision garantat, indiferent de modalitatea de achiziţie preferată de clienţii lor, cât şi la toate ofertele de vanzare de pe platformă, cu localizare exactă, fără duplicate şi fără alţi intermediari. Astfel, proprietarii de imobile nu doar că vor adăuga anunţuri gratuite pe platformă, ci vor fi şi ajutaţi în procesul de vânzare de către partenerii Casta.

Pentru a beneficia de soluţiile Casta pentru vânzarea imobilelor, proprietarii trebuie să completeze un formular de cerere online cu toate detaliile apartamentului şi vor primi ulterior un feedback profesionist legat de preţ şi de poziţionarea apartamentului în piaţă de la agenţii parteneri Casta, care vor oferi consultanţă şi promovare în timpul procesului de vânzare-cumpărare.

"Peste 3.000 de proprietari de apartamente din Bucureşti şi-au scos până acum la vânzare imobilul prin serviciul online inovator InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente cu plata imediată. Strict tehnic, în termen de 3 zile de la solicitarea vânzătorului, în condiţiile în care anunţul este complet, Casta trimite oferta de achiziţie. Evaluarea se face intern, remote, cu ajutorul unei echipe experimentate în domeniu, cât şi cu ajutorul unui sistem integrat de evaluare a proprietăţilor care analizează atât aspecte care ţin de apartamentul evaluat, cât şi de condiţiile de piaţă şi ofertele similare. Vânzarea efectivă se poate face, în condiţii normale, în 3 zile de la obţinerea acordului juridic", informează compania.

Până acum, pentru ofertele analizate, timpul efectiv de la ofertare până la încasarea preţului de către client a fost de 10 zile.

Platforma Casta oferă proprietarilor de imobile o gamă completă de servicii, de la vânzarea instant sau promovarea anunţurilor de vânzare prin serviciul InstaBuy şi până la găsirea şi cumpărarea de apartamente pentru clienţi, precum şi soluţii pentru cumpărători, printre care brokeraj de credite şi asistenţă la găsirea celei mai bune soluţii de finanţare pentru finalizarea achiziţiei casei lor.

Casta este o platformă integrată de imobiliare şi face parte din grupul Neogen, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, care a investit inclusiv în BestJobs sau Vivre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.