Cabinetul israelian de Securitate se reuneşte joi seara pentru a dscuta un posibil armistiţiu, după 11 zile de confruntări armate între Israel şi mşcarea palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, declară surse ofciale pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune, la care urmează să participe premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi principalii conducători în domeniul securităţii israeliene, intervine pe fondul unor negocieri diplomartice intense în vederea unei opriri a ostilităţilor între Israel şi Hamas, soldate cu peste 230 de morţi în zece zile - marea majoritate palestinieni.

O continuare a tirurilor israeliene şi palestiniene este ”inacceptabilă”, a denunţat joi, în Adunarea Generală a ONU secretarul general Antonio Guterres.

”Confruntările trebuie să înceteze imediat”, a îndemnat el.

”Sunt profund şocat de bombardamentele aeriene continue ale Forţelor de apărare israeliene (IDF) în (Fâşia) Gaza”, în care au fost ucişi peste 200 de palestinieni - inclusiv 60 de copii, a denunţat secretarul general al ONU.

”Continuarea tirurilor oarbe de proiectile de către Hamas şi alte grupări militante către centre populate în Israel”, care s-a soldat cu 12 morţi, inclusiv doi copii, ”este de asemenea inacceptabilă”, a denunţat Guterres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.