Unul dintre cei mai reprezentativi artişti ai momentului, atât în plan naţional, cât şi în plan internaţional, laureat UNITER, Eugen Jebeleanu, va monta la Teatrelli un performance work in progress după "Tom à la ferme" de Michel Marc Bouchard, realizat în parteneriat cu Institutul Francez. Pentru spectacol se caută două actriţe şi doi actori de peste 18 ani. Înscrierile pentru casting sunt deschise începând de marţi şi până pe 24 mai, iar etapa a doua de selecţie se va desfăşura online, cu Eugen Jebeleanu, în zilele de 26 şi 27 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Performance-ul work in progress intitulat „Băiatul văduvă” aduce în prim-plan povestea tânărului Tom, al cărui parcurs pătrunde în intimitatea profundă a relaţiilor interumane şi a stigmatelor sociale.

Eugen Jebeleanu, unul dintre cei mai aclamaţi artişti ai momentului, semnează deopotrivă conceptul şi regia spectacolului, precum şi traducerea textului care stă la baza acestuia.

"Textul lui Michel Marc Bouchard vorbeşte despre doliu, despre «închisori» şi secrete. Autorul spune: «înainte să înveţe să iubească, homosexualii învaţă să mintă. Suntem nişte mitomani curajoşi». Tom sunt eu şi sunt acei tineri homosexuali care trăiesc în frică şi culpabilitate. Îmi doresc cu acest proiect să aduc împreună teatrul şi cinema-ul, într-o formă teatrală performativă în care cele două medii dialoghează, care să redea unghiul subiectiv al personajului central Tom, la intersecţia dintre jocul realist psihologic şi «distanţarea» faţă de naraţiunea fictiunii, care să vorbească despre rănile intime şi politice ale lumii în care trăim, pentru că după această lungă izolare, cred că teatrul poate fi şi o artă a vindecării", a declarat pentru presă Eugen Jebeleanu.

Pentru acest performance teatral se caută două actriţe şi doi actori, cu vârsta de peste 18 ani.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită - până pe data de 24 mai (inclusiv), pe adresa de email teatrelli@creart.ro - un scurt self-tape cu un monolog la alegere din repertoriul teatrului contemporan sau dintr-un film, precum şi un video de prezentare în vederea participării la acest proiect.

Cei selectaţi în prima etapă urmează să fie invitaţi la o a doua etapă a castingului, care se va desfăşura pe Zoom, cu Eugen Jebeleanu, în zilele de 26 şi 27 mai - un monolog care să abordeze teme precum: familia, violenţa, identitatea sexuală, teroare, doliu.

Calendarul de repetiţii şi filmări pentru „Băiatul Văduvă” este prevăzut între 17-27 iunie, iar primele reprezentaţii se vor desfăşura pe 28, 29 şi 30 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.