Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis marţi revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica. Hotărârea intră în vigoare miercuri. Acesta a adăugat că este menţinută obligaţia purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul şcolii pentru cei care staţionează acolo, nu pentru trecători. Dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o clasă, atunci consiliul de administraţie poate cere CMBSU trecerea clasei respectiv în online, cu avizul DSP şi INSP, iar dacă sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administraţie poate solicita trecerea întregii şcoli în sistem online, a mai spus prefectul Capitalei. Regulile care trebuie respectate în şcoli sunt aceleaşi precum distanţarea între copii, purtarea măştii, aerisirea claselor, dezinfectarea spaţiilor, lucruri prevăzute în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, măsuri care sunt deja în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea completă a CMBSU privind revenirea elevilor în şcoli poate fi accesată AICI.

„Toţi elevii pot participa fizic în şcoli începând de mâine. Da, copiii care prezintă certificate şi în continuare trebuie să rămână acasă, evident avem cazuri de genul acesta, vor trebui să beneficieze şi ei de educaţie, în continuare înveţe online. Situaţia de ieri v-am pus-o la dispoziţie. Sunt câteva mii de elevi care învaţă online, din diverse motive, medicale sau de altă natură. Acea decizie este în continuare în vigoare. Pe o rază de 50 de metri, toată lumea care staţionează este obligată să poarte mască. Deci nu trecătorii, ci cei care staţionează pe acea rază, în speţă părinţii care îşi aşteaptă copiii. Sunt regulile care se aplică şi astăzi, pentru că ştim că jumătate dintre copii erau deja în regim fizic şi anume distanţarea între copii, purtarea măştii, dezinfectare spaţiilor, aerisirea claselor, care este şi ea foarte importantă. Toate lucrurile care sunt prevăzute deja în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii sunt în continuare în aplicare”, a afirmat Alin Stoica marţi după şedinţa CMBSU. 

Întrebat dacă pot alege varianta să continue predarea online cadrele didactice, în contextul în care sunt profesori în Capitală care au spus că vor să rămână în sistemul online, acesta a răspuns: „Decizia nu este aici. Din această perspectivă, şcolile pot să organizeze şcoala fizic pentru toată lumea, dacă au situaţii speciale, atunci decizia este la consiliile de administraţie ale şcolii sau la inspectorat, nu la Prefectură”.

Chestionat care este procedura de urmat, dacă apare un caz de îmbolnăvire a unui elev cu SARS-CoV-2, Alin Stoica a replicat: „Consiliul de administraţie al şcolii, ia decizia de a trece online clasa respectivă, cu avizul DSP şi al INSP şi transmite către CMBSU solicitarea de a trece în online. Clasa respectivă, da. Dacă sunt mai multe situaţii, mai multe cazuri sau profesori care predau lan mai multe clase, atunci consiliul de administraţie al şcolii poate lua decizia ca toată şcoala să treacă în regim online, cerându-ne acest lucru, cu avizul DSP şi INSP”.

Referitor la câte cazuri de COVID trebuie să apară pentru ca toată unitatea de învăţământ să treacă în sistemul online, prefectul Capitalei a spus că: „În principiu trebuie să fie cazuri din mai multe clase pentru ca toată şcoala să treacă online sau profesori care predau la mai multe clase. Dacă sunt cazuri din aceeaşi clasă, atunci doar acea clasă poată să treacă online, nu este obligată toată şcoala să treacă online”.

Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, un număr de 157.143 de copii pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575 pot participa online, menţionând că, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respectiv 2.922 de elevi.

Totodată, sunt 43 de elevi confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus şi 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de angajaţi din învăţământ sunt confirmaţi cu COVID-19.

DSP Bucureşti a anunţat marţi că rata de infectare în ultimele 14 zile este 0,89 la mie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.