Peste 7500 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, în week-end-ul care a trecut, în cadru maratonului de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină Târgu Mureş în colaborare cu autorităţile locale. Rectorul Universităţii, profesorul Leonard Azamfirei, a povestit că oamenii cu care a stat de vorbă au explicat că au ales să se vaccineze la UMF pentru că acolo se simt „mai în siguranţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform anunţului făcut luni de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, 7.504 persoane au fost vaccinate la Maratonul vaccinării, care a durat 72 de ore neîntrerupt. 
„Am stat de vorbă cu cetăţenii şi i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare, când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: «Pentru că aici, la Universitate, ne-am simţit mai în siguranţă». Siguranţa este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituţii de învăţământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuşi să răspundem nevoilor celor din jur”, a transmis profesorul doctor Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureş, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei de învăţământ. 
Acesta le-a mulţumit celor peste 300 de voluntari - medici, asistente medicale, studenţi, sau oameni fără pregătire medicală -  care au participat la maratonul vaccinării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.