Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlneşte luni cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi, în semn de ”susţinere a unei medieri egiptene în curs” în conflictul israeliano-palestinian, în marja unei conferinţe internaţionale pe tema ajutorării Sudanului, anunţă Palatul Élysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectivul Franţei este să facă să înceteze spirala violenţei, să susţină medierea Egiptului în curs şi să îndemne la reţinere” în conflict, annţă preşedinţia franceză.

O mediere se află în curs - a Egiptului, Iordaniei şi Germaniei, cu susţinerea Franţei -, potrivit unui purtător de civânt al Guvernului francez, Gabriel Attal.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian anunţa miercuri, în Senat, că Franţa susţine o mediere egipteană.

”Are loc o ofensivă diplomatică în aceste zile, care va continua. Noi susţinem ideea unei medieri egiptene, pentru că egiptenii, la fel iordanienii, vobesc cu toată lumea din regiune”, a anunţat la RTL Attal.

”Obiectivele noastre sunt în primul rând un armistiţiu, cât mai rapid posibil, iar apoi capacitatea de a găsi o soluţie de stabilizare pe termen lung a regiunii. La acest lucru lucrăm împreună cu egiptenii, iordanienii, germanii”, a adăugat el.

Emmanuel Macron a îndemnat vineri la o ”întoarcere la pace” în Orientul Mijlociu.

El a subliniat într-o discuţie la telefon cu premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu ”dreptul (Israelului) de a se apăra”, însă îşi exprima totodată ”îngrijorarea faţă de populaţia civilă din (Fâşia) Gaza”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.