Un pescador cu cinci oameni la bord a fost dat dispărut în Marea Neagră, iar în zonă s-au deplasat mai multe ambarcaţiuni, două elicoptere şi un avion pentru căutarea acestuia. Trupurile a trei dintre cei aflaţi la bord au fost aduse de valuri la ţărm. Echipele de intervenţie continuă căutările pescadorului dispărut în Marea Neagră şi a celorlalte două persoane care se aflau la bord şi care nu au fost încă descoperite. Verificările vor fi făcute până la lăsarea întunericului, urmând cel mai probabil să fie reluate marţi dimineaţa. Directorul Autorităţii Navale Române (ANR), Cosmin Dumitrache, a declarat, în legătură cu pescadorul scufundat, că nava trage după ea o plasă cu o anumită încărcătură, iar dacă manevra nu este făcută corect duce la răsturnarea ambarcaţiunii. El a precizat că ultimul contact cu pescadorul a fost duminică, la ora 18.30. Dumitrache a afirmat că nimeni nu ştie deocamdată motivul pentru care pescadorul s-a scufundat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Directorul ANR, despre pescadorul scufundat: Nava trage după ea o plasă cu o anumită încărcătură. Dacă manevra nu e corectă, duce la răsturnarea ambarcaţiunii/ Ultimul contact cu nava, duminică la ora 18.30

 

UPDATE - Potrivit autorităţilor, dispariţia pescadorului a fost semnalată de un amic al unui membru de echipaj. Acesta a urmărit poziţia pescadorului din Marea Neagră cu ajutorul unui program de pe internet, iar la un moment dat a observat că acesta a dispărut de pe radar. El a sunat luni dimineaţa la 112, iar apelul a fost transmis către Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române, această instituţie fiind cea care se ocupă de această operaţiune. În acel moment a fost anunţată şi Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care a trimis o navă de căutare în zona unde se presupune că ar fi dispărut pescadorul şi anume Gura Portiţie. Ulterior, ARSVOM a mai trimis încă o navă în zonă pentru căutări. 
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au afirmat că în prezent 20 de poliţişti de frontieră participă cu trei nave la operaţiunile de căutare. 
“În data de 17 mai, în jurul orei 10, am fost solicitaţi de Autoritatea Navală Română pentru a participa la căutarea de vieţi omeneşti pe mare în urma dispariţiei pescadorului românesc Sea Shark 1 cu un echipaj format din cinci membri. În momentul de faţă Garda de Coastă participă cu trei nave şi 20 de poliţişti de frontieră. Căutările sunt în plină desfăşurare pentru găsirea celorlalţi doi membri de echipaj şi a pescadorului sub coordonarea Autorităţii Navale”, a declarat comisar şef de poliţie Petrişor Irimia din cadrul Gărzii de Coastă. 
De asemenea, la căutări participă şi un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviaţie şi un scafandru de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. 
Pescadorul, care aparţinea unei companii private, avea la bord cinci membri de echipaj. Trei dintre aceştia au fost scoşi de valuri la ţărm. Doi dintre ei au fost găsiţi în zona Gura Portiţiei, iar altul la Vadu. 
Autorităţile au mai precizat că în ultimele zile Marea Neagră a fost liniştită şi nu s-au înregistrat furtuni. 
Operaţiunea de căutare va continua până la lăsarea întunericului, urmând cel mai probabil să fie reluată marţi dimineaţă.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit autorităţilor, pescadorul a fost dat dispărut în zona Tulcea, luni dimineaţă.  În zonă s-au deplasat o ambarcaţiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), un elicopter de la Inspectoratul General al Aviaţiei care a plecat cu un scafanndru de la ISU Constanţa, un avion venit din oraşul bulgăresc Burgas la solicitarea Gărzii de Coastă, iar de la Centrul Naţional Miliar de Comandă a fost trimis un elicopter. 
Autorităţile au transmis că luni, în jurul orei 10.56 a fost găsită pe mal în zona Gura Portiţiei, o persoană decedată, fiind confirmată că făcea parte din echipajul pescadorului.
De asemenea, în jurul orei 12.25 au mai fost găsite alte două persoane decedate la mal, care făceau parte din echipaj, una tot în zona Gura Portiţiei, iar cealaltă în zona Vadu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.