Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că peste 320 de cetăţeni români se află în zona de conflict din Fâşia Gaza şi anunţă că misiunile diplomatice din regiune au primit deja instrucţiuni să se pregătească pentru a le acorda sprijin dacă va fi nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am decis convocarea uni task force la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, care să monitorizeze foarte atent situaţia şi care să elaboreze eventuale linii de acţiune pentru a sprijini cetăţenii români dacă situaţia se agravează şi mai mult. Ţinem legătura cu toate misiunile diplomatice din regiune, ele au primit deja instrucţiuni să se pregătească pentru a acorda sprijin cetăţenilor români, dacă este nevoie. (...) Am contactat reprezentanţii comunităţilor de români, mai ales mă refer la cei din Fâşia Gaza, pentru că acolo există în jur de 320-350 de cetăţeni români, inclusiv cu dublă cetăţenie, care ar putea eventual să aibă nevoie de un sprijin consular consolidat şi am început deja să-i înregistrăm pe cei care, eventual, doresc un astfel de sprijin consular”, a afirmat ministrul de Externe într-o emisiune difuzată duminică de Prima Tv.
Acesta a menţionat că autorităţile române vor acţiona în funcţie de evoluţia evenimentelor din Israel.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.