Şoferul unui TIR implicat într-un accident rutier produs vineri dimineaţă, la kilometrul 22 al drumului naţional 13 Braşov-Sighişoara, în care patru persoane au murit, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Surse apropiate anchetei spun că bărbatul ar fi adormit la volan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Conducătorul auto al ansamblului de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 42 ani din judeţul Călăraşi, a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, iar la data de 15 mai 2021 instanţa a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile”, a transmis, sâmbătă, purtătorul de cuvânt asl Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisarul Alina-Maria Ivan.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că şoferul TIR-ului nu avea alcoolemie, iar primele date din anchetă indică ipoteza conform căreia acesta a adormit la volan. În urma impactului deosebit de violent dintre TIR şi autoturism, ambele autovehicule au fost proiectate în afara carosabilului. Toţi cei patru bărbaţi aflaţi în autoturism au murit, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare penru ca trupurile lor să fie scoase din maşină. 
Poliţişti ai Serviciului Rutier Braşov continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov în care se va propune soluţie legală la finalizarea anchetei, precizează Poliţia judeţeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.