Patronii sălilor de fitness sau organizatorii de evenimente care decid să ocupe la capacitate maximă locaţiile au obligaţia de a verifica dacă cei care intră sunt vaccinaţi. În caz contrar, riscă amenzi. Dacă nu doresc să facă aceste verificări, operatorii economici pot alege scenariul ocupării sălilor la capacitatea permisă de rata de infectare din fiecare localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum se poate verifica dacă oamenii care participă la evenimente sau merg la fitness sunt vaccinaţi, premierul Florin Cîţu a ecplicat că aceştia trebuie să prezinte certificatul de vaccinare.

”Să prezinte certificatul de vaccinare. Este cel mai simplu mod. La sala de fitness trebuie să ai un card cu care să intri, deci poţi să ai şi certificat de vaccinare”, a declarat Cîţu.

În cazul în care agenţii economici nu fac aceste verificări, riscă amenzi, a completat secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

”Persoana respectivă este amendată fără nicio discuţie, deci persoana care este organizator. Organizatorul are obligativitatea de a verifica dacă persoanele care intră sunt vaccinate, dacă intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă. Dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligaţia să verifice că persoanele sunt vaccinate”, a declarat Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.