Peste 500 de persoane s-au vaccinat în primele două ore ale Maratonului Vaccinării de la Iaşi organizat de UMF, o parte dintre cei veniţi să se imunizeze fiind studenţi medicinişti, dar şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe esplanada din faţa UMF Iaşi s-a format, vineri după-amiază, un rând lung de câteva zeci de metri, iar în primele două ore ale maratonului s-au imunizat peste 500 de persoane. Vaccinarea are loc în clădirea universităţii, unde sunt organizate 20 de fluxuri.

Rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu a declarat pentru News.ro că o parte dintre cei au venit să se vaccineze sunt studenţi ai universităţii, români şi străini, însă a constatat că sunt şi cetăţeni ai Republicii Moldova care s-au aşezat la rând.

Scripcariu a evitat să spună care este ţinta UMF Iaşi privind numărul de vaccinări în cadrul campaniei, precizând însă că va fi greu de atins borna de 10.000 de persoane.

Maratonul de vaccinare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a început vineri după-amiază şi se va încheia luni dimineaţă la ora 8.00. Se poate prezenta la vaccinare orice persoană care a împlinit 16 ani, iar serul administrat este Pfizer.

Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie.

În această acţiune sunt implicaţi în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunităţii academice a Universităţii, de la cadre didactice şi studenţi, până la personal administrativ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.