Rata incidenţei covid-19 în Germania a scăzut, în ultimele şapte zile, sub pragul de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori - pentru prima oară din martie -, a anunţat vineri Instititul Robert Koch (RKI), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 11.336 la 3.577.040 de cazuri, iar bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 190 la 85.848.

Atunci când depăşeşte 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, rata medie a incidenţei - pe o perioadă de şapte zile - constituie semnalul de alarmă în vederea unei impuneri a stării de urgenţă la nivel naţional.

Acest indicator a scăzut la 96,5, după ce a atins joi 103,6 şi aproape 126 în urmă cu o săptămână.

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn anunţa luna această că al treilea val al epidemiei pare ”spart”, în urma unei reduceri a contaminărilor, prin măsuri de distanţare socială şi o accelerare a campaniei de vaccinare.

Mai multe landuri germane, inclusiv Berlinul, au anunţat marţi o relaxare a restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.