Tirurile de proiectile trase către Israel de către mişcarea islamistă palestiniană armată Hamas constituie un ”atac terorist”, denunţă vineri Guvernul Angelei Merkel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este vorba despre atacuri teroriste, care au doar scopul de a ucide oameni, fără vreo distincţie, şi de a răspândi în mod arbitrar frica”, denunţă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

Guvernul Angelei Merkel apără ”dreptul Israelului la legitimă apărare împotriva acestor atacuri”, a subliniat el.

De la începutul acestui nou ciclu al violenţei, luni, 103 palestinieni - inclusiv 27 de copii - au fost uciţi în Fâşia Gaza, iar alţi 580 au fost răniţi, potrivit unui bilanţ al Ministerului palestinian al Sănătăţii.În Israel, şapte persoane - inclusiv un copil de şase ani şi un militar - au fost ucise.

Armata israeliană a comasat joi tancuri şi vehicule de-a lungul barierei de securitate cu enclava palestiniană - de unde trupele israeliene s-au retras în 2005.

Aviaţia israliană şi-a continuat în noaptea de joi spre vineri bombardamentele unor instalaţii Hamas, iar sute de palestinieni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în pripă din calea atacurilor aeriene, potrivit unor martori şi jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului.

Hamasul, care a continuat să lanseze proiectile către sudul  Israelului, a încercat să lanseze drone încărcate cu explozivi către Israel, potrivit armatei israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.