Militanţii palestinieni au tras joi cu rachete în centrul comercial al Israelului, în timp ce Israelul a continuat campania de bombardamente în Gaza şi a masat tancuri şi trupe la graniţa enclavei, transmite Reuters. Trei rachete au fost lansate joi seară din Liban în Marea Mediterană, spre coasta de nord a Israelului, au anunţat Forţele de Apărare Israeliene (IDF), în timp ce artileria israeliană a fost trimisă la graniţa cu Fâşia Gaza, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Hamas prezintă imagini cu o nouă rachetă cu rază lungă de acţiune, lansată în teritoriul israelian
CITEȘTE ȘI Hamas prezintă imagini cu o nouă rachetă cu rază lungă de acţiune, lansată în teritoriul israelian

Luptele din ultimele patru zile nu au dat semne de calmare, iar premierul Benjamin Netanyahu a spus că această campanie ”va fi de durată”.

Violenţele s-au răspândit şi în comunităţile mixte de evrei şi arabi din Israel, un nou front în lungul conflict. Sinagogile au fost atacate şi au izbucnit lupte pe străzile unor oraşe, determinându-l pe preşedintele Israelului să avertizeze că există riscul unui război civil.

În ultimele patru zile cel puţin 87 de persoane au fost ucise în Gaza, inclusiv 18 copii, au spus oficialii medicali palestinieni.

Spitalele aflate deja sub presiune puternică din cauza pandemiei COVID-19 s-au confruntat cu tensiuni supliumentare.

Şapte persoane au fost ucise în Israel: un soldat care patrula la graniţa cu Gaza, cinci civili israelieni, inclusiv doi copii, şi un muncitor indian, au spus autorităţile israeliene.

Îngrijorate că cele mai grave ostilităţi ale regiunii din ultimii ani ar putea scăpa de sub control, Statele Unite trimit un trimis, Hady Amr.

Eforturile pentru un armistiţiu făcute de Egipt, Qatar şi Naţiunile Unite nu au oferit până acum niciun semn de progres.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut joi o dezescaladare a violenţei, spunând că vrea să vadă o reducere semnificativă a atacurilor cu rachete.

Militanţii au lansat tururi de rachete asupra Tel Avivului şi a oraşelor înconjurătoare, centrul comercial al Israelului, sistemul anti-rachetă Iron Dome interceptând multe dintre acestea. Au fost vizate şi comunităţile din apropierea graniţei cu Gaza şi oraşul sudic Beersheba.

Cinci israelieni au fost răniţi de o rachetă care a lovit o clădire lângă Tel Aviv.

Avioane de război israeliene au lovit o clădire rezidenţială cu şase etaje din Gaza, despre care a spus că aparţine Hamas, grupul islamist care controlează enclava palestiniană.

Netanyahu a declarat că Israelul a lovit un total de aproape 1.000 de ţinte militante pe teritoriu. Avioanele israeliene au atacat, de asemenea, un cartier general de informaţii Hamas şi patru apartamente aparţinând comandanţilor superiori din grup, potrivit armatei, adăugând că locuinţele au fost folosite pentru planificarea şi dirijarea atacurilor asupra Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.