Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, joi seară, că Guvernul a aprobat ”un MEmorandum istoric” care prevede redresarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Secretarul de stat a explicat că, în perioada 2010 – 2011, IGSU a pierdut peste 10.000 de posturi, iar peste 2.000 de oameni au fost daţi afară, iar până în 2025 se urmăreşte corectarea acestei situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi Guvernul a aprobat un Memorandum despre care eu aş spune că este istoric, din punctul meu de vedere. Memorandumul de redresare a IGSU care reia analiza resursei umane şi, până în 2025, prevedem o reformă foarte serioasă la IGSU”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Raed Arafat.

Acesta a explicat că, în prezent, personalul IGSU este format din ofiţeri şi subofiţeri, în viitori vor fi şi milititari voluntari, care vor fi servanţi.

”Noi corectăm o chestiune care s-a întâmplat prin 2010 – 2011, când IGSU a pierdut peste 10.000 de posturi prevăzute pentru a treia tranşă de angajare şi au fost date afară peste 2.000 de persoane. Acum, măcar o parte dintre aceste persoane o să le aducem treptat înapoi şi o să creştem capacitatea IGSU în paralel cu dotarea”, a mai afirmat Raed Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.