Peste 20 de persoane sunt cercetate de către procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată după ce în urma unor percheziţii au fost descoperite peste 15 milioane de ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au descins, joi, la domiciliile a 15 buzoieni cu vârste între 19 şi 72 de ani suspectaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.

Totul a ieşit la iveală după ce, în data de 24 aprilie, anhtatorii au prins în flagrant membrii unei grupări care  ar fi introdus pe teritoriul României din Republica Moldova  un tir cu peste 14 milioane de ţigarete.

Astfel, 8 persoane cu vârste între 25 şi 52 de ani din Buzău, Bucureşti, Ilfov şi Iaşi au intrat în atenţia oamenilor legii, iar 6 au primit mandate de arestare preventivă  pentru 30 de zile.

Aceştia, membri ai aceleiaşi reţele, introduceau ţigările din Republica Moldova în ţară şi le depozitau în depozite amenajate pe raza judeţului Ilfov, după care apelau la membrii unei alte reţele din Buzău pentru a vinde marfa.

În urma tuturor activităţilor au fost confiscate peste 15 milioane de ţigarete şi au fost indisponibilizate 11 vehicule dintre care două autotrenuri, 120.000 de euro, 300.000 de lei şi 1.000 de lire precum şi mai multe înscrisuri.

De asemenea au fost puse în executare 15 mandate de aducere.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Iaşi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.