Sindicatul medicilor japonezi a trimis un mesaj guvernului, în care precizează că este imposibilă organizarea în siguranţă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în plină criză sanitară, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne opunem ferm organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo într-un moment în care oamenii din lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus. Este imposibilă organizarea JO în siguranţă în timpul pandemiei”, se arată în mesajul medicilor.

Sindicatul, care reprezintă medicii din spitale, se numără printre asociaţiile medicale din Japonia. Sindicatul nu a precizat câţi membri are.

„Nu putem nega pericolul reprezentat de numeroasele forme de noi variante ale virusului, care vor veni la Tokyo din întreaga lume”, se menţionează în mesaj.

Japonia se confruntă în prezent cu al patrulea val de infectări şi mai multe zone, inclusiv capitala, sunt în stare de urgenţă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.