Toate zborurile directe la Aeroportul Internaţional Ben Gourion din Tel Aviv au fost redirecţionate - până la noi ordine - au anunţat joi autorităţile aeroportuare israeliene, în urma mai multor zile de tiruri de proiectile din Fâşia Gaza, în care la putere se află mişcarea islamistă palestiniană armată Hamas, iar avioanele urmează să fie direcţionate către Aeroportul Ramon, în apropiere de Eilat, în sudul Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie nu afectează, pentru moment, zborurile care pleacă de pe Ben Gurion.

Autorităţile israeliene au suspendat - temporar - marţi seara întregul trafic aerian la plecare de pe aeroport, din cauza numeroaselor proiectile lansate din Fâşia Gaza de către islamişti din Hamas către această metropolă israeliană.

De la începutul acestei escaladări militare, luni seara, între Hamas şi Israel, aproximativ 1.500 de proiectile au fost trase din enclava palestiniană către teritoriul israelian, potrivit unui ultim bilanţ al armatei israeliene.

Şapte persoane - inclusiv un copil în vârstă de şase ani şi un militar - au fost fost ucise, de partea israeliană în aceste tiruri de proiectile sau de rachete antitanc din Fâşia Gaza.

Armata israliană bombardează intensiv Fâşia Gaza.

Ea continua joi să efectueze atacuri aeriene în enclavă.

Potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului palestinian al Sănătăţii, 67 de persoane - inclusiv 17 copii - au fost ucise, iar alte 400 au fost rănite în Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.