În luna martie, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut atât faţă de luna precedentă cu 16,7%,cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 21,7%, iar în primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a crescut cu 6,9%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cifra de afaceri din industrie, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe total, cu 16,7%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+16,9%) şi în industria extractivă (+11,7%). Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria energetică (+28,6%), industria bunurilor intermediare (+19,8%), industria bunurilor de uz curent (+16,1%), industria bunurilor de capital (+13,5%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,4%)", arată datele INS.

Cifra de afaceri din industrie, în luna martie 2021, faţă de luna martie 2020, a crescut, pe ansamblu, cu 21,7%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+21,7%) şi în industria extractivă (+18,6%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+31,6%), industria bunurilor de capital (+28,4%), industria bunurilor intermediare (+23,8%), industria energetică (+23,3%) şi industria bunurilor de uz curent (+5%).

Cifra de afaceri din industrie, în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, a crescut, pe ansamblu, cu 6,9%, datorită creşterii industriei extractive (+7,7%) şi industriei prelucrătoare (+6,9%).

Pe marile grupe industriale creşteriale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,3%), industria bunurilor intermediare (+11,8%) şi industria bunurilor de capital (+9,4%). Scăderi au înregistrat: industria energetică (-13,9%) şi industria bunurilor de uz curent (-1,2%).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.