Provinciile canadiene Alberta şi Ontario au renunţat la vaccinarea cu prima doză a vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, Ontario invocând probe care arată că riscul formării unor cheaguri de sânge, după vaccinarea cu acest vaccin, este mai mare decât se estima, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiali din Ontario au aununţat că aproximativ una la 60.000 de persoane vaccinate cu AstraZeneca-Oxford în provincie - în total opt - a prezentat acest efect secundar.

”Persoanele vaccinate cu prima doză de vaccin AstraZeneca au făcut ceea ce trebuie pentru prevenirea bolii şi protejarea familiei lor, apropiaţilor şi comunităţii”, a subliniat medicul-şef al Ontario David Williams.

Trei persoane au murit în Canada în urma vaccinării cu vaccinul anticovid AstraZeneca-Oxford.

Alberta a adoptat aceeaşi măsură din cauză că nu ştie când sosesc alte livrări şi nu din cauza acestor efecte secundare.

Oficiali subliniază că vaccinul laboratorului anglo-suedez este eficient şi că celelalte vaccinuri - Pfizer-BioNTech şi Moderrna - sunt tot mai disponibile.

Canada a distribuit un pic peste 20 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19.

Potrivit unor experţi, nu există vreo problemă în ”amestecarea” vaccinurilor împotriva covid-19, iar un studiu, în curs în Regatul Unit, examinează acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.