Actorul, regizorul şi producătorul Norman Lloyd, care a apărut în mai mult de 60 de filme, regizate în special de Alfred Hitchcock, Martin Scorsese sau Charlie Chaplin, a murit marţi, la Los Angeles, la vârsta de 106 ani, potrivit mass-media americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Al treilea act din viaţa sa a fost cu adevărat cea mai bună perioadă a sa", a mărturisit prietenul şi producătorul Dean Hargrove. 

Devenit o legendă vie şi unul dintre ultimii actori în viaţă din epoca de aur a Hollywoodului, Norman Lloyd şi-a petrecut ultimii ani participând la retrospective şi la evenimente unde distra publicul cu glumele sale. 

Născut în 1914, în New Jersey, Norman Lloyd a debutat, în anii '30, în teatru. S-a alăturat rapid trupei de la Mercury Theater a lui Orson Welles, unde a jucat în special rolul Cinna Poetul în celebra adaptare antifascistă a lui "Iulius Cesar" de William Shakespeare.

Când Welles s-a lansat în cinema, a apelat la Norman Lloyd pentru adaptarea sa "Heart of Darkness" de Joseph Conrad. 

Hitchcock l-a contactat personal pe Norman Lloyd pentru a-i propune rolul negativ din "Saboteur" (1942), un thriller antifascist unde un muncitor este acuzat pe nedrept că a dat foc uzinei de armament în care lucra. Norman Lloyd îl interpretează pe sabotorul perfect care se sinucide aruncându-se într-o secvenţă celebră de pe Statuia Libertăţii. 

Din anii '60 până la începutul anilor '80, Lloyd a produs şi regizat pentru televiziune, lucrând la seriale precum "Colombo". 

Lloyd a avut apariţii în filmele lui Jean Renoir - "The Southerner" şi Charlie Chaplin - "Limelight". A fost prezent în distribuţia filmelor: "A Walk in the Sun", "Scene of the Crime", "Reign of Terror" şi remake-ul lui Fritz Lang - "M". 

Mai târziu, a jucat în "The Age of Innocence", de Martin Scorsese, "Dead Poet’s Society" de Peter Weir şi în 2005 - "In Her Shoes" cu Cameron Diaz şi Shirley MacLaine.

Norman Lloyd a fost cunsocut datorită rolului Daniel Auschlander în serialul NBC "St. Elsewhere", din perioada 1982-'88.

Un documentar din 2007 despre viaţa sa, "Who Is Norman Lloyd?", regizat de Matthew Sussman, a avut premiera la Sundance Film Festival.

Soţia sa, Peggy Craven Lloyd, actriţă pe Broadway cu care a fost căsătorit timp de 75 de ani, a murit în 2011, la vârsta de 98 de ani. Au doi copii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.