Un tribunal croat a decis, marţi, emiterea unui mandat internaţional de arestare pe numele fostului antrenor al echipei Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, care nu s-a prezentat la închisoare pentru a ispăşi o pedeapsă decisă deoarece a deturnat milioane de euro, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mamic, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat, alături de mai multe persoane, la patru ani şi opt luni de închisoare pentru deturnarea a 15 milioane de euro la transferurile jucătorilor de la Dinamo Zagreb, între care şi cel al lui Luka Modric la Tottenham în 2008.

Tehnicianul a demisionat în martie de la Dinamo Zagreb, după ce Curtea Supremă a confirmat verdictul în cazul său. Fratele antrenorului, Zdravko Mamic, fost conducător al clubului din Zagreb, a fost şi el condamnat, la şase ani şi jumătate de închisoare.

Zoran Mamic trebuia să se prezinte la închisoare luni, înainte de miezul nopţii, însă nu a făcut acest lucru, astfel  un tribunal din Zagreb a cerut poliţiei emiterea unui mandat internaţional de arestare.

Mamic ar fi în prezent în Bosnia, el fiind şi cetăţean bosniac. Recent, antrenorul a cerut să îşi ispăşească pedeapsa în Bosnia, însă justiţia croată a respins solicitarea sa. Şi fratele lui Zoran Mamic a fugit în Bosnia, în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.