Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au escaladat marţi, în timp ce militanţii palestinieni din Gaza au tras sute de rachete către Israel, care la rândul său a intensificat atacurile aeriene asupra enclavei de coastă, pe măsură ce tulburările s-au răspândit din oraşe în afara Ierusalimului, anunţă CNN. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marţi, că militanţii din Fâşia Gaza ”vor plăti un preţ foarte mare”, după o zi de tiruri de rachete în Gaza şi atacuri aeriene israeliene în enclava palestiniană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Crucea Roşie cere tuturor părţilor implicate în conflictul dintre Israel şi şi Gaza să renunţe la violenţe
CITEȘTE ȘI Naţiunile Unite lucrează în regim de urgenţă la reducerea tensiunilor dintre Israel şi palestinieni
CITEȘTE ȘI Netanyahu: Militanţii din Fâşia Gaza ”vor plăti un preţ foarte mare”

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv 10 copii şi au rănit încă cel puţin 152, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni.

Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

Ministrul israelian al Apărării Benny Gantz a prevenit marţi că bombardamentele israeliene către Fâşia Gaza nu sunt "decât începutul" după ce a avut loc un atac cu rachete trase din enclava palestiniană guvernată de Hamas, către metropola israeliană. 

"Sunt încă multe ţinte vizate, nu este decât începutul", a declarat Gantz la televiziune. Raidurile israeliene în Gaza au provocat moartea a 30 de palestiniaeni în atacurile cu rachete. 

Mişcarea islamistă Hamas este "pregătită" să înfrunte o intensificare a atacurilor israeliene în Fâşia Gaza, a afirmat marţi seară şeful său într-o alocuţiune televizată. 

"Dacă (Israelul) vrea o escladare, rezistenţa este pregătită şi dacă (Israelul) vrea să se oprească, suntem de asemenea pregătiţi", a declarat  Ismaïl Haniyeh, solicitând forţelor de ordine israeliene să se retragă de pe Esplanada Moscheilor de la Ierusalim, de mai multe zile teatru pentru violente confruntări între poliţiştii israelieni şi manifestanţi palestinieni. 

Potrivit Reuters, ostilităţile de marţi amintesc de ultimul conflict major dintre cele două părţi, din 2014.

O clădire rezidenţială de 13 etaje din Gaza s-a prăbuşit după unul dintre zecile de tiruri israeliene.

Noaptea târziu, locuitorii din Gaza au afirmat că locuinţele le-au fost zguduite, iar cerul a fost luminat de tirurile israeliene.

Conflictul dintre Israel şi facţiunile armate din Gaza a fost declanşat de ciocnirile dintre palestinieni şi Poliţia israeliană, produse luni, la Moscheea al-Aqsa din Ierusalim.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.