Primăria municipiului Buzău şi Consiliul Judeţean se asociază cu o entitate privată pentru preluarea echipei de fotbal Gloria Buzău. În prezent, echipa de fotbal Gloria Buzău aparţine Clubului Sportiv Municipal care este finanţat exclusiv de către Primăria Buzău, astfel că nu are drept de promovare în Liga 1. Mai mult, Gloria Buzău a fost la un pas de desfiinţare după ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a afirmat că nu mai este dispus să investească bani într-o echipă care nu poate face performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Local Municipal s-au întrunit, marţi, în şedinţe extraordinare pentru a aproba aderarea celor două entităţi ca membre într-o asociere cu Asociaţia "Fotbal Club Buzău". Astfel, în urma votului aleşilor, a fost aprobat atât proiectul de hotărâre din cadrul CJ, cât şi cel din cadrul Consiliului Local Buzău.

Consiliul Judeţean şi Consiliul Local se asociază astfel cu o entitate privată, respectiv Asociaţia "Fotbal Club Buzău", cu cote de 40%-40%-20%, iar asocierea nou creată va încerca să preia echipa de fotbal Gloria Buzău de la SCM Gloria Buzău astfel încât aceasta să nu mai fie finanţată exclusiv din bani publici şi să se poată lupta pentru promovarea în Liga 1.

"Vrem să ne dăm mâna ca Gloria Buzău să ajungă acolo unde îi este locul. Pentru că echipa a fost 100% a Primăriei Buzău, iar regulamentele nu permit accederea acesteia în Liga 1, eu sper ca împreună cu Primăria, cu Consiliul Judeţean şi investitorii privaţi care vor veni să avem proiect coerent şi într-un an, doi, trei să ajungem unde ne propunem. Vom pune foarte mult accent pe copii, juniori, baza materială şi sper să facem ceea ce trebuie", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că nu s-a luat deocamdată nicio decizie în ceea ce priveşte antrenorul care ar urma să pregătească echipa, dar a spus că îşi doreşte ca preşedinte al asocierii dintre cele trei entităţi să fie o persoană din mediul privat.

"Am ajuns la o înţelegere benefică, să participăm împreună în această entitate ce ne permite să ne asociem şi apoi să ne batem pentru accederea în prima ligă valorică a României. Este un proiect pe mai mulţi ani pentru că nu vom putea să facem acest pas încă din primul an. Dorim ca în timp să vină şi alţi investitori, sponsori şi aşa mai departe", a spus primarul Constantin Toma.

Potrivit primarului municipiului Buzău SCM Gloria Buzău, clubul sportiv al Primăriei, va desfiinţa secţia de fotbal seniori urmând ca această echipă să fie preluată de asocierea care se va constitui în urma voturilor date marţi în CJ şi CLM. După constituirea asocierii va urma organizarea şi depunerea dosarului de licenţiere la FRF.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.