Lufthansa colaborează cu Deutsche Bank şi Bank of America pentru a informa investitorii despre intenţia sa privind o majorare de capital de circa 3 miliarde de euro, cel mai devreme în luna iunie, care are ca scop rambursarea ajutorului de stat primit în timpul pandemiei, au declarat persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mărimea şi momentul emisiunii de drepturi de preemţiune vor depinde de condiţiile din piaţă, iar operatorul aerian german va opta probabil pentru perioada iunie/iulie sau septembrie/octombrie, au spus persoanele.

Lufthansa şi băncile, care acţionează drept consultanţi principali în această tranzacţie, au refuzat să comenteze.

Acţionarii Lufthansa au aprobat luna aceasta o posibilă majorare a capitalului, de până la 5,5 miliarde de euro, dar directorul financiar Remco Steenbergen a declarat că aceasta este doar suma celor două tranşe de capital hibrid, denumită participaţie tăcută, pe care compania a primit-o ca parte a unui plan de salvare din 2020.

"Creşterea reală va fi mai mică decât aceasta şi depinde de ceea ce vom considera  necesar la momentul în care vom decide să emitem", a spus el.

Pieţele de capital trebuie să fie favorabile, iar la stabilirea mărimii majorării de capital va trebui să ţinem cont şi de planurile companiei aeriene de a vinde unităţi precum LSG, AirPlus şi Lufthansa Technik, a spus el.

Speranţele industriei călătoriilor, pentru o recuperare post-pandemică, au fost afectate de numeroase relansări false şi  de campaniile lente de vaccinare în Europa.

Lufthansa se aşteaptă să zboare cu aproximativ 40% din capacitatea sa anterioară pandemiei, în 2021, dar şi-a majorat numărul de destinaţii de vacanţă la peste 100, bazându-se pe creşterea cererii, în condiţiile în care campaniile de vaccinare ajung la un număr mare de oameni.

Lufthansa a atras deja de la guvernul german o participaţie tăcută de capital în valoare de 1 miliard de euro şi a declarat la începutul acestei luni că ia în calcul utilizarea altor 1,5 miliarde de euro pentru a-şi asigura poziţia de lichidităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.