Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că în prima zi a maratonului de la Bucureşti au fost vaccinate peste 2.000 de persoane, rata de imunizare fiind de nouă persoane pe minut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform lui Valeriu Gheorghiţă, peste 2.000 de persoane au fost vaccinate în cadrul maratonului care a început vineri după-amiază, la Bucureşti, ceea ce înseamnă aproximativ 9 persoane pe minut.
 
"În continuare se prezentau persoane pentru vaccinare şi este o atmosferă extrem de plăcută, oamenii sunt entuziaşti şi s-au bucurat foarte mult că au această posibilitate de a se vaccina”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24. 
 
Maratonul de la Bucureşti va continua până luni dimineaţă, la ora 8, aproximativ 1.500 de voluntari participând la acest eveniment.
 
Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că la Sala Palatului, în decurs de o oră, au fost vaccinate 650 de persoane, el arătând că numeroşi studenţi îi însoţesc şi asistă pe cei care se prezintă pentru imunizare.
 
El a precizat că, de sâmbătă, în toate centrele de vaccinare se inoculează ser anti-COVID fără programare, în limita capacităţii centrelor. 
 
Medicul a subliniat că nu a scăzut intenţia de vaccinare în rândul românilor, ci sunt multe persoane care fie au avut dificultăţi în a se programa, fie "nu au găsit momentul potrivit" pentru a se imuniza. 
 
"Periodic am făcut o serie de evaluări şi am observat că nu a scăzut intenţia de vaccinare (..) este aceeaşi, este chiar în creştere şi cred că toate aceste evenimente, de tip maraton de vaccinare, centre drive thru, vaccinare în cadrul operatorilor privaţi, nu fac altceva decât să uşureze acest proces”, a explicat Gheorghiţă.
 
În prima zi a maratonului de la Bucuresti, medicul Valeriu Gheorgjhţă a vaccinat 50 de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.