Peste 200 de tone de deşeuri au fost descoperite în Portul Constanţa şi în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, mărfurile fiind returnate către ţările de unde au fost trimise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în data de 7 mai, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi  a unui reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au fost descoperite zece containere sosite din Germania, pentru o firmă din judeţul Prahova care făcea activităţi de import în România. 
 
“În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României’, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi regimului deşeurilor. 
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit peste 17 tone de deşeuri într-un automărfar şi un autoturism. 
 
Astfel, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două vehicule, un automărfar şi un autoturism. Şoferii erau doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 40, respectiv 47 de ani şi transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din diferite materiale.
 
“Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, lucrătorii noştri au solicitat puncte de vedere reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că într-unul din mijloacele de transport se afla cantitatea de 16.764 de kilograme deşeuri din materiale plastic, iar în celălalt se aflau 500 de kilograme deşeuri de catalizatori sfărâmaţi şi cauciucuri uzate, depozitate în saci din material plastic”, precizează comunicatul Poliţiei de Frontieră. 
 
De asemenea, în cadrul cercetărilor anchetatorii au stabilit faptul că, primul transport avea ca destinaţie o societate comercială din Germania, cel de-al doilea urmând a fi descărcat în Olanda.
 
“Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferii celor două autovehicule au prezentat documentaţii de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu erau complete”, a menţionat sursa citată. 
 
Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele două mijloace de transport rutiere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.