Câteva dintre cele mai valoroase şi populare iniţiative turistice din România, care propun experienţe ce stimulează simţurile, explorarea unor locuri sălbatice, dar şi ale unora pline de tradiţii, se numără între destinaţiile recomandate pentru vara aceasta de platforma de călătorii epicvisits.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania Epic Summer Exclusive cuprinde opt oferte şi ele sunt disponibile în perioada iunie - septembrie 2021.

MuMA Hut, parte a iniţiativei WWF Romania, WeWilder Village Campus, îşi deschide porţile în premieră în luna iunie pentru cei în căutarea unor experienţe în natură. Conceptul acestei cazări din satul Armeniş este bazat pe grija pentru mediu din toate punctele de vedere: materialele au fost achiziţionate din zonă, iar ţiglele au fost realizate de un meşter local. Cabana în sine a fost construită de voluntari în livada unui localnic care s-a alăturat iniţiativei.

Proiectul Agora din Cisnădioara (Sibiu) este un exemplu de întreţinere a patrimoniului cultural. Acestei vechi case de saşi din centrul satului i-a fost dată o nouă menire şi este acum o cazare ideală pentru familiile cu copii. Casa însăşi spune o poveste despre comunitate, educaţie şi patrimoniu - o cameră a pianului, un vechi cuptor tradiţional de pâine şi numeroasele opere de artă întregesc casa, iar unele dintre ele au fost create de meşterii satului. Există şi mai multe instalaţii în „Grădina de vis a copiilor”, concepută în parteneriat cu o echipă de arhitecţi din Germania.

Bunea Wilderness Cabin oferă călătorilor ocazia de a descoperi o Românie sălbatică. Observatorul Bunea al faunei sălbatice este experienţa ideală pentru cei pasionaţi de aventură şi iubitori de fotografie. Cabana este situată deasupra lacului Pecineagu şi oferă o privelişte superbă asupra munţilor Făgăraş şi Iezer-Păpuşa, o întindere neîntreruptă a pădurii şi căminul celei mai mari populaţii de lupi, urşi şi râşi. Profitul din urma rezervărilor se îndreaptă către lucrările de conservare ale Fundaţiei Conservation Carpathia din aşa-numitul „European Yellowstone”, Parcul Naţional al Munţilor Făgăraş. Cabina ecologică a fost construită sustenabil.

Cabana Bunea
Cabana Bunea

Tot în Făgăraş se află şi Casa de sub munte, un proiect de familie. Aflată în cătunul Sumerna, casa poate găzdui până la 22 de persoane. A fost renovată în stil tradiţional, folosindu-se obiecte vechi care au fost recondiţionate. Pot fi vizitate de aici Adventure Parc Dragus, două mânăstiri, cetatea Făgăraş şi Palatul Brukenthal din Avrig.

Dominic Boutique se remarcă prin „autenticitate” şi „grijă pentru mediu”. Casa de saşi tradiţională este situată în Cloasterf. Un sejur aici susţine misiunea de turism sustenabil sau ecoturism, cu impact minim asupra mediului şi o contribuţie maximă la cultura şi comunitatea locală. În apropiere se află, între altele, o biserică fortificată din secolul al XVI-lea, Sighişoara şi cetatea Rupea, unul dintre cele mai vechi situri arheologice din România.

Amprenta Transilvaniei este ideală pentru cei ce vor să se răsfeţe. Situată la poalele munţilor Călimani, Amprenta Transilvaniei este renumită pentru podgoria sa de 26 de hectare, livada de mere şi arhitectura armonioasă. Pe lângă degustări de vin, pot fi vizitate atelierul de brânzeturi şi brutăria artizanală, fosta cabană a lui Ceauşescu din Dealu Negru şi o biserică ce găzduieşte celebra frescă a lui Giotto, „La Navicella”. Zona mai este numită „Noua Toscana”.

Amprenta Transilvaniei
Amprenta Transilvaniei

O experienţă o reprezintă Porumbacu Treehouse A-frame. Aflată în inima unei mici păduri din Porumbacu de Sus, nu departe de Transfăgărăşan, căsuţa este un prilej excelent pentru imersiune în natură.

Porumbacu Treehouse A-Frame
Porumbacu Treehouse A-Frame

Cei care preferă vacanţele la malul mării pot opta pentru o experienţă specială pe plaja Neversea. Organizatorii au pregătit o ofertă ce include cazarea într-o cameră premium cu vedere la mare, acces la plaja Neversea şi alte beneficii.

Epic Visits este o companie dezvoltată de antreprenorii Raluca Jianu şi Bogdan Jianu, co-fondatori Ferestroika, Mihai Bârsan, cu experienţă internaţională în business development, şi Emanuel Pasat, ex-manager la IBM, co-fondator Feexers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.