Buzăul va avea, de vineri, primul punct de vaccinare de tip drive-thru. Autorităţile sanitare judeţene au decis ca acesta să fie amplasat în parcarea unui hypermarket situat la intrarea în oraş, pe Calea Eroilor, acolo unde buzoienii vor putea veni cu maşina personală sau cu motocicleta pentru a se vaccina fără a avea nevoie de programare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea motocicliştilor din Buzău a reacţionat prompt şi a organizat deja un eveniment pe Facebook prin care invită cât mai mulţi motociclişti să facă primul pas spre imunizarea împotriva Covid-19.

”Ne adunăm vineri 7-mai ora 16:00 în Parcarea Stadionului de Atletism cu motocicletele şi actele de identitate la noi. Dacă va scădea numărul de cazuri, scăpăm de restricţii. Noi vrem să ne întoarcem la viaţa de dinainte şi singura soluţie este prin vaccinare în masă, iar dacă vrem să terminăm cu pandemia, trebuie să ne vaccinăm. Vaccinarea este cea mai sigură şi mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunităţii naturale într-un procent mare din populaţie. Numai imunizarea populaţiei indusă de vaccinare poate elimina virusurile, aşa cum s-a demonstrat până acum prin eliminarea virusului variolei şi a două dintre cele trei tipuri diferite de poliovirus”, se arată în apelul făcut de Asociaţia motocicliştilor din Buzău B-Zones.

 Pe lângă primul punct de vaccinare de tip drive-thru, autorităţile buzoiene mai vor să înfiinţeze două puncte volante de vaccinare în apropierea pieţelor din municipiile Buzău şi Râmnicu-Sărat. Cele două puncte ar urma să funcţioneze doar în zilele de week-end şi se fac eforturi pentru ca ele să devină operaţionale chiar din această săptămână.

Buzoienii care vor alege să se vaccineze în punctul drive-thru sau în cele două puncte volante ce vor fi deschise în preajma pieţelor din Buzău şi Râmnicu Sărat vor primi serul de la Pfizer.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.