Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că revenirea la şcoală cu prezenţă fizică a tuturor elevilor s-ar putea face doar în situaţia în care incidenţa cazurilor de COVID-19 ar fi "extrem de redusă", menţionând că nu crede că acest lucru s-ar putea întâmpla în două săptămâni. "Cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor", consideră Mihăilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată despre o eventuală revenire a tuturor elevilor la şcoală, în două săptămâni, Ioana Mihăilă a afirmat că a discutat cu ministrul Educaţiei despre revenirea la şcoală pentru clasele terminale şi cele din învăţământul special.

"(...) dacă ne vom afla într-o situaţie absolut favorabilă, în care incidenţa să fie mult, mult, mult, mult scăzută, atunci da, va putea fi pe masa opţiunilor şi revenirea claselor ... Ar trebui ca pandemia să fie foarte, foarte bine controlată şi să fie incidenţa extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple chiar în două săptămâni. (...) cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor", a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la TVR.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, marţi, pentru HotNews, că speră ca în două săptămâni toţi elevii să poată reveni fizic la clase.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.