Trofeul pe care actriţa Julie Andrews, celebră pentru rolurile din „Mary Poppins” şi „The Sound of Music”, urma să îl primească anul trecut din partea American Film Institute îi va fi decernat în luna noiembrie, la Los Angeles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 48-a gală AFI Lifetime Achievement Award va avea loc la Dolby Theatre, pe 11 noiembrie.

„Julie Andrews a ridicat moralul lumii timp de generaţii”, a spus Bob Gazzale, preşedinte şi CEO al AFI, citează The Hollywood Reporter. „Acum, mai mult ca niciodată, AFI este nerăbdător să adune lumea pentru a sărbători numeroasele daruri şi bucuria pe care ni le-a dat”.

De-a lungul carierei, Julie Andrews a câştigat numeroase trofee, inclusiv un Oscar, în 1964, pentru rolul Mary Poppins. Ea a mai fost nominalizată pentru interpretările din „The Sound of Music” şi „Victor Victoria”, în care a jucat dublu rol.

În 2019, Julie Andrews a primit trofeul onorific Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia.

Julie Andrews, născută pe 1 octombrie 1935, în Anglia, şi-a început cariera în copilărie, pe West End (Londra), după care a ajuns pe Broadway. Filmul „Mary Poppins” (1964) a transformat-o într-o vedetă internaţională.

Mai recent, Julie Andrews a jucat în câteva comedii romantice, precum „Pretty Princess” (2001), alături de Anne Hathaway, şi în „The Princess Diaries 2: Royal Engagement” (2004).

În 2010, Andrews a jucat în „Tooth Fairy” al lui Michael Lambeck, interpretare catalogată de Variety drept „perfectă în orice fel”.

Actriţa şi-a împrumutat vocea pentru filme de animaţie din francizele „Shrek” şi „Despicable Me”, dar şi pentru blockbuster-ul „Aquaman”.

Are în palmares un premiu Oscar, pentru rolul principal din „Mary Poppins” (1964), şi a mai primit două nominalizări pentru „The Sound of Music” (1965) şi „Victor Victoria” (1982). Este deţinătoarea a cinci Globuri de Aur, a două Primetime Emmy, a unui trofeu BAFTA, a două David di Donatello, dar şi a unui Grammy. A fost nominalizată la premiile Tony pentru rolurile din spectacolele „Camelot” şi „My Fair Lady”.

Artista a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1979.

Premiul AFI pentru întreaga activitate este acordat anual unui artist „al cărui talent a evoluat, în mod fundamental, arta filmului, ale cărui reuşite au fost recunoscute de cercetători, critici, colegi din industrie şi de public, şi a cărui muncă a rezistat testului timpului”.

American Film Institute este o organizaţie nonprofit dedicată educării artiştilor şi publicului prin iniţiative care promovează trecutul, prezentul şi viitorul filmelor.

Gala la care urma să fie sărbătorită Andrews era programată să aibă loc pe 25 aprilie 2020, însă a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.